GLUREN BIJ DE BUREN: Pieter en Mariet van Laarschot

Wij zijn nog steeds op zoek naar bewoners die samen aan de buurt willen werken. De eerste bewoners hebben we al gevonden. Dat zijn Pieter en Mariet van Laarschot. Vanaf de start van het project SUPERLOCAL waren zij enthousiast. Zij wonen inmiddels in een van de 15 grondgebonden woningen. Zij vertellen waarom ze het belangrijk vinden om een bijdrage te leveren aan de gemeenschap in Bleijerheide.

Even kennis maken
Samen wonen Pieter en Mariet al 29 jaar in Hoensbroek. Daar zijn ook hun kinderen opgegroeid. Pieter en zijn vrouw zijn beide katholiek opgevoed. Hun kinderen deden de communie. En zij leverden als ouders ook een bijdrage aan de organisatie. Al snel werd Pieter gevraagd om lid te worden van het kerkbestuur. Hij voelde zich helemaal thuis in de gemeenschap. Op latere leeftijd gaat hij dan ook nog studeren in Rolduc. Hij rondt de studie Theologie en Filosofie af in 2014 en wordt gewijd als diaken. Hij gaat aan de slag als diaken in verschillende parochies in Kerkrade. Tijdens zijn werk als diaken komt hij in contact met iemand die hem vertelt over het project SUPERLOCAL.

Zorgzaamheid voor de natuur en de mens voor een betere toekomst

Pieter vertelt: “Wij waren direct enthousiast over het duurzaamheidsconcept. Ik las alle artikelen die over het project verschenen. Wij gingen regelmatig kijken naar de vooruitgang in het gebied. Wij zagen de oproep “Wilt u samen met ons buurt maken?” en wisten direct dat dat iets voor ons was. Daar willen wij graag aan bijdragen! Wij doen er alles aan om duurzaam te leven. Wij letten op ons energieverbruik. In ons vorige koophuis hebben we bijvoorbeeld ook al zonnepanelen en isolatie aangebracht. We zijn zorgzaam voor de natuur en voor andere mensen. Daar moeten we zuinig mee omgaan. Alleen zo hebben onze kinderen en kleinkinderen straks ook een fijne omgeving om in te leven.”

Begrip ontstaat wanneer je elkaar kent en elkaar iets gunt

“Wij hebben nu al ideeën voor de gemengde gemeenschap die dadelijk gaat ontstaan op Bleijerheide. Een plek waar jong en oud, gezinnen en alleenstaanden samen gaan wonen. Wij hopen dat we kunnen bijdragen aan een veilig thuis voor iedereen. Iedereen heeft zijn eigen eigenaardigheden. Maar mensen hebben vaak veel meer gemeen dan ze denken. Op een plek waar veel culturen samen wonen heb je een enorme rijkdom. Wij willen buurtbewoners trots laten zijn op die rijkdom. Straks kunnen we in de buurt bijeenkomsten houden over thema’s die ons verbinden. Mensen kunnen elkaar bijvoorbeeld informeren over hun geloof en de gebruiken die daar bij horen. Rouw is ook een thema waar iedereen in zijn leven mee te maken krijgt. Op die manier zal er verbinding ontstaan op de bijzondere plek die nu gebouwd wordt. Wij zijn er in ieder geval nu al trots op.”

Wilt u samen met Pieter en Mariet SUPERLOCAL tot een fijne buurt maken?

Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar. Klik op onderstaande button om u in te schrijven. Vul daar uw motivatie in om in deze wijk te wonen.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.